Как да изберем правилния цвят за нашата спалня

Какви цветове да изберем за спалнята
Какви цветове да изберем за спалнята

Имате ли страхотна идея за интериорното оформление на вашата спалня? Срещате ли пречки с избора на правилните цветове? Нашите съвети ще са безценни за Вас.
Изберете цвят, който съответства на личността ви. Няма смисъл да избирате цвят и само седмица след това да съжелявате за избора си. Цветовете могат значително да влияят на настроението Ви и визуално да променят размера на стаята ви. Какво говорят цветовете за нечия инвидивидуалност?

Син: Релаксиращ като морската шир, най-добре се съчетава с естествена светлина. Тъмният син цвят може да направи стаята още по-малка и ето защо трябва много да внимавате. Ако спалнята Ви няма прозорци, то тъмният син цвят ще направи по-претъпкана стаята Ви. Светлият син цвят пък е малко бебешки. Ако обаче настилката Ви е паркет, то светлият син цвят е идеален и може да бъде много лечебен и успокояващ.
Зелен: Много естествен и понякога изкуствен цвят в зависимост от нюанса. Тъмните зелени цветове са чудесни с естествената си светлина и помагат да се чувствате по-свободни. Светлите зелени краски са идеални са светли стаи, в които не прониква естествена светлина. Нещо повече те правят стаята по-голяма , създават страхотно, зареждащо с енергия усещане. Зеленото е подходящо и за мъже, и за жени.
Черно: Май не е нужно да Ви казваме, че е страшно подтискащо, особено за спалнята. Да, комбинацията с други цветове е чудесна, сиво, сребристо и тъмните краски придават една кралска атмосфера, но границата между елегантността и мрачното настроение е  много малка. Тъмните спални Ви карат да се чувствате депресирани, причиняват главоболие и изглежда дори някак особени с естествена светлина.
Жълто: Стаята направо грейва, а спалнята се превръща в топлото местенце, където можете да прекарате един чудесен неделен следобед. Жълтото повдига настроението и гарантира усмивка на Вашето лице. Жълтото се съчетава идеално с всякаква светлина и повечето подови настилки. Жълтото в спалнята придава усещане за свобода, мир и енергия. Обаче не е изключено да Ви причини главоболие. Оригинално решение за спалнята на тези от Вас, които лесно губят доброто си настроение.
Червен: Най-оригиналният цвят на силните хора със самочувствие, гордост и сила. Нищо не може да ви откаже от пурпурното червено. То се съчетава идеално с всякаква светлина и прави стаята значително по-просторна. Червеният  е много ободряващ, горещ цвят, но не се препоръчва за цялостно цветово решение на спалнята. Добре е да се използва в комбинация /примерно една или две червени стени и една бяла/ или като подчертаващ цвят.
Розово: Момичешко, но не за всяко момиче. Феновете на Барби със сигурност са влюбени в него. Розовото дава впечатление, че сте много лекомислени, непоправими материалисти, но и забавни натури. Розовото придава спокоен и релаксиращ вид като прави стаята по-голяма и ефирна.

Leave a Comment